Fedezd fel a nyár kedvenc jeges desszertjét, amely három csodás összetevőből áll! Ezt az ínycsiklandó finomságot garantáltan imádni fogod a forró napokon. Képzeld el, ahogy a friss gyümölcsök zamata, a krémes joghurt lágy textúrája és a hűsítő menta egyes

1. Béleljünk ki egy peremezett sütőpapírt. A felkockázott görögdinnyét egyenletesen helyezzük el a tepsin, majd tegyük a mélyhűtőbe, és hagyjuk, hogy körülbelül 3 órán át megfagyjon, míg szilárd állapotúvá válik.
2. A görögdinnye, a folyékony édesítőszer, 2 evőkanál lime lé és a kóser só keverékét készítsük el egy konyhai robotgép segítségével, vagy válasszuk a nagy sebességű turmixgépet. Az első fázisban addig dolgozzuk a hozzávalókat, amíg az alja sima nem lesz, míg a teteje megőrzi darabosságát – ez körülbelül 1 percet vesz igénybe. Ezután állítsuk le a gépet, kaparjuk le a falakat, majd alaposan keverjük össze. Folytassuk a feldolgozást, amíg a keverék teljesen sima és krémes nem lesz, közben időnként megállva, hogy újra lekaparjuk az oldalakat; ez a folyamat körülbelül 4-6 percig tart.
3. Azonnal tálaljuk, amint elérte a kívánt puhaságot, vagy helyezzük át egy légmentesen záródó edénybe, esetleg egy kenyérsütőformába. A felületére nyomjunk egy réteg sütőpapírt. Fagyasszuk le addig, amíg teljesen meg nem szilárdul, ez körülbelül 2-3 órát vehet igénybe. Ha cipóformát alkalmazunk, csomagoljuk be az egész formát fóliába, hogy elkerüljük a jégkristályok keletkezését.