Készítsd el a különleges cukkinifasírtot zabpehellyel! Ezzel az ízletes és tápláló étellel garantáltan feldobod az étkezéseidet. A friss cukkini lágy, nedves állagát a zabpehely tökéletesen kiegészíti, miközben extra rosttartalmat is ad az ételhez. Fűszer

A cukkinifasírt zabpehellyel a tökéletes nyári húsmentes fogás: könnyű, mégis laktató, ropogós kívül, krémes belül, és annyira jól fűszerezhető, hogy simán felveszi a versenyt a klasszik fasírtokkal.

A cukkinit finomra reszeljük, majd egy tálba helyezzük, ahol egy csipet sóval meghintjük, és tíz percig pihenni hagyjuk. Ezt követően egy konyharuhába tesszük, és alaposan kicsavarjuk belőle az összes felesleges nedvességet.

Keverjük össze a sót, a tojást, a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát és a finomra aprított bazsalikomot. Ezután pihentessük a keveréket, hogy a zabpehely jól megszívja magát, körülbelül 6 percig.

Ezután 30 grammos golyócskákat formázunk a masszából. Egy serpenyőben olajat melegítünk, épp annyit, hogy a golyókat félig ellepje. Közepes lángon, oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Fontos, hogy egyszerre csak 5-6 darabot helyezzünk az olajba, hogy elkerüljük az olaj hőmérsékletének túlságosan nagy mértékű csökkenését.

Related posts